Değerli Site Sakinimiz;
        Bildiğiniz üzere Kentpark Konakları,  28  Adet Blok binası, 448 Adet kat maliki, yaklaşık onaltıbin metrekarelik yeşil alanı ve bu alandaki çeşitli kullanım sahaları (kamelyalar, spor sahaları, oyun parkları ….. v.b.), sosyal tesis alanları ile şehrimizde özel bir yere sahiptir. Böyle büyüklükte bir sitede sağlıklı bir işleyiş için, T.C. Başbakanlık  Toplukonut Başkanlığı tarafından ; 
“Eskişehir Kentpark  Konakları  Yönetim Planı” hazırlanarak yürürlüğe sokulmuş ve her kat malikine satınalma sırasında imzalatılarak bilgi amaçlı takdim edilmiştir. ( Web sitemizde de bilgilerinize sunulmuştur)
      Ocak 2019 tarihinde görevi devraldığımızdan itibaren bu Yönetim Planının bize yüklediği görev ve yükümlülükler ile “ihtiyaçları belirleyen ve karşılayan, sorunları gideren bir hizmet anlayışı ile görev yapmaya gayret etmekteyiz.
     Görevi devraldığımızdan itibaren işleri sağlıklı yürütmek amacıyla (Yönetim Planı gereği) “ Site Temsilciler Kurulu Toplantıları” düzenleyerek, binalarımızın bakım onarım işleri, yeşil alan ve ortak kullanım alanlarındaki çözülmesi gereken sorunlar ele alınmıştır. Bu toplantılarda İlgideki yazınıza konu olan, Sosyal Tesis ve Havuz Alanı ile ilgili yapılması aciliyet ve çok önem teşkil eden konular görüşülmüştür. 
     09.03.2019 tarihli Genel Kurulda aşağıda maddeler olarak sıralanmış sorunları çözme kararı verilerek bir tadilat planı ve projesi hazırlatılmasına “oybirliği” ile karar verilmiştir. ( Temsilciler Kurulu Toplantı kararları ekde bilgilerinize sunulmuştur).   
 Bu toplantılarda Sitemiz Ortak Kullanım Alanlarının “Yalıtım, Hijyen ve Güvenlik” açısından sıkıntıları ortaya konmuştur:
    -  Havuz ortamının sıcaklığı yazın çok yüksektir ( yaklaşık 60-70 derecelerde), kışın da  kullanıma uygun değildir ve hiçbir zaman kullanılmamıştır. Sosyal tesisteki tuvalet havuza girenler tarafından da kullanılmaktadır, ayrıca sosyal tesislerden havuza kontrolsüz birkaç kapı vardır. Havuzda hiçbir hijyen koşulu yoktur.
   -  Sosyal Tesis Binası, dükkanlar ve kafetarya, yağışlarda sürekli su almakta, binaya ve temele zarar vermektedir.
    -  Sosyal Tesis ikinci katında; aynı salon hem spor aktivitesi hem yönetim toplantıları,…v.b. gibi kullanılmakta ihtiyaca cevap vermemektedir. Bu alan genişletilerek sadece spor için, simetriğindeki kafetaryanın kullandığı salon da Site toplantıları ve site sakinlerinin kullanacağı bir alan olarak düzenlenecektir. 
   -  Sitenin kuruluşundan itibaren, personel giyinme, yemek yeme ve mola alanları olarak kullanılan bloklardan şikayetler gelmekte ve bu sorun birtürlü çözüme kavuşturulamamıştı. Yapılan bu tadilatta bu ihtiyacın da sosyal tesis binasında çözülmesi uygun görülmüştür.
   -  Kafetaryamız, sitemiz hanımlarının da yaz-kış rahatça kullanabileceği hale getirilecektir.
 
      16. 04.2019 tarihinde yapılan  Genel Kurulda  ise;  09.03.2019  tarihli Genel Kurulda oybirliği ile yukarıdaki hususların düzeltilmesi kararının uygulama bütçesi oluşturulmuştur. ( Temsilciler Kurulu Toplantı kararları ekde  bilgilerinize sunulmuştur)     
     Bu konudaki uygulama planları tüm blok girişlerindeki panolara asılmıştır. Site mesaj sisteminden ve blok giriş duyuru panolarından tüm site sakinlerine duyurular yapılmıştır. Sitede oturmayan ve Site mesaj sistemine dahil olmayan kat malikleri , kiracı- evsahibi iletişimi şeklinde bilgi sahibi olmakta ve herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.Kiracısından bilgi alan evsahipleri detaylı bilgi istediğinde Yönetim Ofisimizi arayarak bilgilendirilmektedir.
       Daha önceki yıllarda önceki  Yönetimler tarafından , Havuz ve çevresinin kullanıma uygun olmadığına dair savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.        ( 2016 /20859 Soruşturma sayılı soruşturma)  Defalarca site havuzu Yönetimler tarafından, sağlık için risk teşkil ettiği için kullanıma kapatılmıştır. 02.06.2016 ve 26.07.2016 tarihlerinde oybirliği ile alınan bu kararların altında eski yönetici Zafer Tuna’nın imzası vardır. Hukukun genel ilkesi hakkın kullanımında iyi niyet kurallarına uymayı gerektirir.  Aynı kişi hem bu tarihlerdeki kararlara hem de 09.03.2019 tarihli karara olumlu oy vermiş, daha sonra şuandaki Yönetim Kurulunun başarıyla gerçekleştirdiği çalışmaları engellemek için komşulara yanıltıcı ve gerçeği yansıtmayan bilgiler empoze ederek çalışmalar baltalanmaya çalışılmıştır. 2019 yılı başında yapılan genel kurulda yönetime seçilemeyen ve bu tarihe kadar yönetim kurulu başkanlığı yapan bu kişi sırf içine sindirememenin verdiği saikle tarafımıza bir dava açmış (hiçbir hukuki temele dayanmayan) ve konunun sanki mahkemelik , belirsiz bir durumda olduğu dedikosunun oluşmasına çalışmıştır.
      Bizler kanun hükümlerini ve hukuk kurallarını esas alarak,  şeffaf bir yönetim anlayışıyla sitemize katmadeğer kazandıracak çalışmalarla hizmet etmekteyiz. Çalışmalarımız ile ilgili iletişim kanallarımızın sürekli açık olduğunu belirterek, hep birlikte sağlıklı günler dileriz…
Kentpark Konakları Yönetim Kurulu

İletişim Bilgilerimiz

Güvenlik Cep : 0538 515 17 51

Büro Cep        : 0532 797 04 62

Banka Hesap Bilgileri

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş

Hesap adı: Kentpark konakları site yöneticiliği
İban.  : TR10 0003 2000 0000 0095 5326 16
Banka: TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş
ŞUBE :   ESKİŞEHİR  BAĞLAR ŞUBESİ ( ŞUBE KODU : 567  )

 

 

İletişim Adresimiz